+31 45 574 32 26 info@kuiten-hsconsultancy.nl

Veilig Werken voor Wegwerkers

VEILIG WERKEN AAN DE WEG

Verplichte opleiding voor al het Bouw CAO-personeel in de aannemerij dat aan de weg werkt en dat niet zelf de afzettingen plaatst.

Goedgekeurd door KIWA als erkende opleiding in het kader van BRL 9101

Voor wie is de cursus bestemd?
Wegenbouwers, stratenmakers, asfalteurs, grondwerkers, chauffeurs, wegenreinigers, kabelleggers en personeel in de groenvoorziening. Ook voor personeel dat regelmatig betrokken is bij het werken aan de weg is deze opleiding zeer nuttig, omdat je je bewust wordt van je eigen veiligheid en die van anderen.

Doel:
Het bewust maken van de veiligheidsrisico’s en de afwegingen die dit met zich meebrengt. De opleiding is verplicht gesteld voor al het Bouw CAO-personeel in de aannemerij dat aan de weg werkt en dat niet zelf de afzettingen plaatst.

Inhoud:

  • De volgende onderwerpen komen aan de orde:
  • Risico’s bij het werken aan de weg
  • Veiligheidsaspecten
  • Aansprakelijkheid en/of verantwoordelijkheid
  • Afzettingsmaterialen en plaatsingsvoorschriften
  • Wanneer welke afzetting toepassen?
  • Rijdende afzettingen
  • Praktijkoefening

Bijzonderheden:
De cursus wordt afgesloten met een korte toets plaats. Na het behalen van de toets ontvangen deelnemers het certificaat ‘Veilig werken aan de weg’, volgens artikel 70a, lid 20 uit de CAO voor het bouwbedrijf. Het certificaat is 5 jaar geldig. Ook geldt het diploma als ‘introductie Verkeersmaatregelen in het kader van BRL 9101′.

Cursusduur:
2 dagdelen.

beeldmark-abs

INTERESSE?

Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Kuiten HS Consultancy

Kuiten health and safety consultancy werkt met een netwerk van ervaren adviseurs en trainers waaruit zij kan putten. Dat maakt het mogelijk om voor ieder vraagstuk de juiste expertise in te schakelen. De geselecteerde adviseurs werken onder de leiding en verantwoordelijkheid van Rob Kuiten RHVK.